Geplaatst op 1 Reactie

Wereldhavendagen Rotterdam

Ik ben naar de Wereldhavendagen in Rotterdam geweest! Mijn moeder, mijn vader, mijn zusje en mijn hulphond Sar waren mee. Daar stond de kustwacht met een stand en de boot De Zeearend. Ik had koekjes en een poster voor de kustwacht gemaakt. De poster vonden ze heel erg mooi en de koekjes waren binnen no time op. Toen mocht ik op de boot kijken, en ik heb een heleboel nieuwe dingen geleerd. Bijvoorbeeld wat er in de stuurhut gebeurd. Ze hebben daar 3 plekken voor 3 dezelfde dingen! Maar die 3 plekken zijn eigenlijk best handig, want als ze vooruit moeten varen zitten ze in het midden, als ze links aan een steiger moeten aanleggen, gaan ze links zitten en een steiger rechts gaan ze rechts zitten. Dus dat is best handig. Jullie hebben wel eens een kantoor gezien hè? Nou, dat mocht ik ook zien op die boot. Ze hebben daar in het kantoor 3 computers, telefoons, etc. Maar dan in het klein.

Ik had voor de KNRM ook koekjes meegenomen. Ze vonden het erg lekker, ze vroegen of ik met de boot mee wilde varen.  Nou, natuurlijk wilde ik dat! Mijn vader en ik liepen naar het platform dat was neergelegd zodat je veilig op de boot kon, en om alle zwemvesten op neer de leggen, Toen kregen we van iemand anders een zwemvest, het was nogal een klusje om hem aan te krijgen, en toen moesten we nog even wachten tot we op de boot mochten. Ik vond het in het begin heel erg leuk, maar de boot ging steeds harder,(het was een open boot, zonder dak dus) en ik werd steeds natter. Dat was best leuk 🙂

Bij de stand van de kustwacht zei mijn moeder dat we gingen wachten tot 12 uur, want dan kwam de helikopter een demo geven. We zouden eigenlijk alleen even naar de kustwacht en de KNRM gaan en daarna weer weg, maar nu bleven we dus wat langer.  We gingen even op een muurtje zitten, en mijn vader ging even brood uit de auto halen. Opeens hoorde ik een bekend gebrom. De helikopter was er!!!! Ik holde met mijn telefoon in de aanslag naar de rand van de kade en daar kwam hij aan. En na de demo gebeurde er nog iets heel leuks, de heli kwam echt heel vlak langs vliegen!!!

Met een grote lach op mijn gezicht zwaaide ik naar de bemanning van de helikopter. Ik ben volgens mij nog nooit zo gelukkig geweest.

Net toen we weg gingen kwam de NH-90, een defensie helikopter, een demo laten zien die een gevecht op zee moest voorstellen. Het was een super leuke dag!!!

1 gedachte over “Wereldhavendagen Rotterdam

  1. Wat een geweldige ervaring voor je, fijn dat je het zo leuk gevonden hebt. En heel bijzonder dat de mannen van de SAR naar je gingen zwaaien: je boft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *