Geplaatst op Geef een reactie

KNRM Enkhuizen

Ik ben zaterdag 28 april naar de open dag van KNRM Enkhuizen geweest. Ik zag gelijk welke tafel voor mij was. Ik had speciaal voor deze dag blauwe helikopter koekjes gemaakt! We kregen wat drinken en eten, en toen zei één van de mannen dat we naar buiten gingen om het reddingsvlot op te blazen. Ik mocht helpen, maar dat wou ik liever niet. Toen het vlot opgeblazen was, gingen we weer naar binnen. Ik liep met papa en Sar even naar het terras om nog een foto te maken. Je ziet hem hiernaast.

Toen ging papa met Sar weer naar huis. Mama en ik legden de spullen neer, en toen werd het wachten. Er kwamen al snel een paar mensen kijken en ik heb meteen wat sleutelhangers verkocht! Ik hoorde opeens een paar piepjes. Er stond gelijk een man op en die liep naar de computer. Ik ging ook kijken, alleen ik kon het niet zien want er stonden allemaal mensen voor. Maar op een balk erboven kon je zien wat er aan de hand was. Er was een boot vastgelopen aan de grond. Er stonden allemaal mensen op het punt om mee te gaan op de boot, maar die moesten dus allemaal weer naar binnen omdat beide boten weg moesten. Ik vond dat natuurlijk stiekem best fijn, want dan kwamen alle mensen bij mijn spullen kijken en kon ik veel verkopen. Toen mocht ik samen met iemand van de KNRM op de computer kijken om te zien of we de boot konden vinden. Ik zag heel veel lijnen en pijltjes staan. De man achter de computer zei:’ Kijk, dit puntje zijn wij, en die grote pijl is de Watersport, en die kleine ver daarvoor is de Corrie Dijkstra.(dat zijn de boten van KNRM Enkhuizen) De Corrie Dijkstra heeft een sterkere motor waardoor die sneller is dan de Watersport. Kijk, daar komen ze al aan!’ Ik mocht door de verrekijker kijken, want ik zag eerst geen boot. Opeens zag ik ze. Ze kwamen erg hard aan. Gelukkig hebben ze de boot kunnen helpen. We hadden een drukke dag, ook al regende het af en toe. De tijd ging zo snel! Op een gegeven moment was het al weer 15:30 en was de dag bijna afgelopen, ik mocht met papa in de hoogwerker van de brandweer, we gingen wel 32 meter hoog! Best spannend maar ook heel erg gaaf!
We gingen zelfs nog even kijken bij een hele grote boom.
En gelukkig was het net even droog toen de NH-90 helikopter langs kwam vliegen,(dat heet een fly by) dat was heel gaaf! Ik rende snel naar buiten om hem te kunnen zien maar gelukkig hadden de mensen van de KNRM een pot waar oranje rook uitkwam neergezet, zo kon de piloot van de helikopter goed zien waar hij moest zijn.
Hij is zelfs 3 keer langs gevlogen!
Daarna kwam het spannendste van de dag, ik mocht namelijk meevaren in beide boten! Ik ging eerst mee in de grote boot, dat is de watersport, we gingen heel hard en best ver. Daarna mocht ik ook nog in de kleine boot, dat vond ik best heel erg spannend. We gingen een heel eind varen en ook nog de boot tanken, maar toen kregen ze een oproep en moesten ze snel weg. Ik ging toen weer naar het boothuis.
Aan het eind van de dag had ik 130 euro verdient! Nu moet ik natuurlijk weer een boel nieuwe sleutelhangers maken!
Ik mag namelijk 7 juli bij de brandweer in Enkhuizen komen staan met mijn spullen, ze hebben dan een scholendag bij de brandweer. Ik hoop dat ik dan weer zo veel kan verdienen voor de KNRM.
Het was echt een gave dag en ik heb super veel gedaan, en weet je, volgende jaar mag ik weer naar Enkhuizen komen voor de open dag van de KNRM!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *