NHV

NHV staat voor Noordzee Helikopters Vlaanderen.
De NHV bestaat sinds 1997 en is gevestigd in België (Oostende). Sinds 2014 heeft de NHV er een heleboel bedrijven bij gekocht: De Blueway groep. Hierbij zitten nog veel meer helikopters die mensen vliegen naar de booreilanden over de hele wereld.

De booreilanden staan vooral op de Noordzee, maar ook in Afrika vliegen de helikopters van de NHV!
In Den Helder vliegen de piloten mensen naar de booreilanden en helpen ze natuurlijk ook mensen die een noodgeval hebben, en er vliegen twee kustwacht helikopters. In Rotterdam is ook een NHV vestiging, hier vliegt ook de SAR.

De booreilanden staan vooral op de Noordzee, maar ook in Afrika vliegen de helikopters van de NHV!
In de Belgische Ardennen en in Frankrijk vliegt de NHV ook met medische helikopters. Ze hebben hier twee heli’s voor: Airbus Helicopters ES332C en de Airbus Helicopters AS350.

De NHV heeft in totaal wel 65 helikopters en er zijn meer dan 600 mensen die daar werken, ze werken over de hele wereld! Maar het zijn niet alleen maar Nederlandse mensen die hier werken, ze komen uit de hele wereld! Ze moeten dan ook heel goed Engels kunnen praten, anders kunnen ze elkaar niet verstaan. De mensen die er werken komen bijvoorbeeld uit Denemarken, Italië, België, Frankrijk enz.

En ik heb een keer de Lifeliner heli gezien en het was me een verschil met de kustwacht heli! De voorkant was ronder en de heli was ook een stuk kleiner (vooral de binnenkant) en er zitten maar drie mensen in, en er vliegt bij de Lifeliner een echte arts mee en bij de kustwacht helikopter alleen een verpleegkundige. Je ziet op de foto hiernaast de kustwachthelikopter.